Banjalučanka osuđena na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva šefice

Današnjim izricanjem presude, Nina Ninković (57) iz Banje Luke osuđena je na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva svoje bivše šefice Slađane T. u Pedagoškom zavodu prošle godine. Odluku je donijelo Vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoje Dragosavljević.

Ninković je bila optužena da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine pokušala ubiti Slađanu T. tako što je u njenu kafu sipala otrovne tvari. Prema optužnici, prvo je u dva navrata sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, no srećom, oštećena je primijetila sumnjiv miris i nije popila kafu. Međutim, 21. decembra 2022. godine, Ninković je u šoljicu kafe stavila prah “mravocid žoharocid”, koji je također snimljen kamerama postavljenim tokom istrage.

Na sudu je sudija Dragosavljević istaknuo kako su pobude iz kojih je Ninković počinila djelo otežavajuća okolnost. Naime, osuđena je krivila svoju bivšu šeficu zbog degradacije na poslu i smatrala da oštećena ne zaslužuje tu poziciju.

Ninković, koja je po struci doktor pedagogije, bila je v.d. direktora Pedagoškog zavoda, a kasnije i načelnica Odjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje. No, nakon smjene s tih pozicija, postavljena je za inspektora – prosvjetnog savjetnika. Incident je potaknut njenim nezadovoljstvom zbog profesionalnih preokreta, što je kulminiralo u nesretnom pokušaju ubistva.

Related Posts