ASA Bolnica u Sarajevu počinje s radom 6. aprila: Pogledajte njenu unutrašnjost

Posted by

Danas je rukovodstvo ASA Bolnice, prve privatne opće bolnice u Bosni i Hercegovini, održalo press konferenciju u Sarajevu, predstavljajući javnosti izgled objekta i zvanično najavljujući otvaranje ove medicinske ustanove. Prema najavi, ASA Bolnica će započeti s radom 6. aprila, obećavajući revolucionarne promjene u zdravstvenom sektoru zemlje.

S obzirom na veličinu projekta, na samom početku rada, ASA Bolnica će imati impresivan tim od oko 200 uposlenika, svi već prošli fazu specijalizacije i obuke u skladu s visokim standardima Opće bolnice Beč i Medicinskog Univerziteta u Beču. Ova inicijativa ne samo da postavlja nove standarde u kvaliteti medicinske usluge, već i pruža mogućnost obrazovanja i razvoja lokalnih stručnjaka u skladu s međunarodno priznatim standardima.

Fokus ASA Bolnice bit će na brzoj i detaljnoj dijagnostici, efikasnom ambulantnom tretmanu te rutinskom izvođenju operativnih zahvata. S obzirom na obećanje rukovodstva bolnice, usluge će biti dostupne pacijentima 24 sata dnevno, omogućavajući neprekidnu brigu i podršku za sve pacijente koji se obrate za medicinsku pomoć.

Direktor bolnice, Rasim Jusufović, istakao je da će ASA Bolnica biti opremljena sa 170 bolničkih kreveta i 10 operacionih sala, što će omogućiti pružanje sveobuhvatne medicinske skrbi na najvišem nivou.

Ono što posebno ističe ASA Bolnicu jeste njen sistem komunikacije s porodicama pacijenata. Transparentnost i informisanost o fazi procedure, liječenja, tretmana i dijagnostike voljenih osoba su ključne vrijednosti bolnice. Ovaj pristup pruža osjećaj sigurnosti i povjerenja kako pacijentima, tako i njihovim porodicama u najosjetljivijim trenucima.

Što se tiče plaćanja, s obzirom na to da je ASA Bolnica privatna ustanova, direktor Rasim Jusufović istakao je da će se usluge plaćati od strane pacijenata putem javnih fondova, privatnih plaćanja te kroz dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Ovaj model osigurava pristupačnost zdravstvene skrbi za širok spektar građana, čineći ASA Bolnicu ključnim akterom u razvoju zdravstvenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Otvorenje ASA Bolnice predstavlja prekretnicu u zdravstvenoj skrbi zemlje, postavljajući nove standarde u kvaliteti usluge i pristupu medicinskoj njezi. S nestrpljenjem očekujemo početak njenog rada 6. aprila i vjerujemo da će ASA Bolnica donijeti mnoge koristi kako pacijentima tako i zajednici u cjelini.