Septembar donosi nove vrućine: Očekuje nas četvrti toplotni talas

Osvježenje koje smo imali prethodnih dana ostaje iza nas, jer nas nas ponovo očekuje toplotni talas sa temperaturama koje će dosegnuti 35 stepeni Celzijusa.

Prema najavama meteorologa, temperatura će od sutra početi da raste. Iako će vrućine biti prisutne, one neće biti tako intenzivne i dugotrajne kao ranije ovog mjeseca.

Milica Đorđević, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za “Nezavisne novine” je izjavila da nas očekuje novi toplotni talas, ali ne u intenzitetu prethodnih.

“Postepeni porast temperature očekuje se već od sutra, s maksimalnim vrijednostima između 27 i 33 stepena. U petak bi temperatura mogla dostići i 36 stepeni Celzijusa,” kazala je Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, novo prolazno osvježenje, sa nižim temperaturama i mogućim pljuskovima, možemo očekivati sredinom naredne sedmice, ali će to kratko trajati.

Što se tiče septembra, Đorđevićeva ističe da će visoke temperature vjerojatno potrajati, s obzirom na to da do kraja mjeseca ne predviđa značajno zahlađenje.

“Nakon tri jaka toplotna talasa, vrućine koje nas očekuju ispunjavaju uslove za četvrti. Septembar često donosi tople dane, tako da nije isključeno da se ponovi neki toplotni talas, iako neće trajati tako dugo,” dodala je Đorđevićeva.