Bh. privrednik Rusmir Hrvić posjetio vodeće američke kompanije Amazon i Facebook

Rusmir Hrvić, istaknuti bh. poduzetnik i direktor AS Holdinga, jedne od vodećih bh. grupacija u oblasti proizvodnje hrane, nedavno je posjetio prestižne američke kompanije Amazon i Facebook. Hrvić je bio dio poslovne delegacije AmCham BiH koja je imala priliku upoznati se s radom ovih tehnoloških giganta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Posjeta uredu Amazona u Bostonu ostavila je snažan utisak na Hrvića. On je izrazio svoje oduševljenje i istakao neprocjenjivo iskustvo vidjeti i doživjeti kako multinacionalni tehnološki konglomerati poput Amazona posluju. Amazon je svjetski lider u online prodaji i prepoznatljiv po inovacijama u e-trgovini, logistici i tehnološkim rješenjima. Hrvićeva posjeta ovom globalnom gigantu pružila je uvid u napredne poslovne modele i tehnološke trendove koje Amazon primjenjuje.

Pored posjete Amazonu, Hrvić je također imao priliku posjetiti sjedište Facebooka. Facebook je jedna od najvećih društvenih mreža na svijetu, koja je revolucionizirala način na koji ljudi komuniciraju i dijele informacije. Hrvićeva posjeta Facebooku pružila mu je uvid u svijet digitalnih tehnologija, društvenih medija i marketinških strategija koje koristi ova globalna platforma.

Rusmir Hrvić je poznat kao uspješan poslovni lider u Bosni i Hercegovini, a AS Holding, pod njegovim vođstvom, ostvaruje značajan uspjeh na polju proizvodnje hrane. Grupacija posluje s nekoliko poznatih kompanija kao što su Vispak, Klas, Sprind, AC Food i Solana Tuzla, a također je značajan dioničar u farmaceutskoj industriji kroz Bosnalijek.

Njegova posjeta vodećim američkim kompanijama poput Amazona i Facebooka naglašava važnost internacionalnih poslovnih veza i učenja iz iskustava uspješnih svjetskih korporacija. Ovaj susret s tehnološkim divovima pružio je Hrviću priliku da stekne nova znanja i ideje koje će moći primijeniti u daljnjem razvoju svog poslovanja u Bosni i Hercegovini.

+ There are no comments

Add yours