Užas u Kotor-Varoši: Bivši policajac (53) osumnjičen za silovanje djevojke

Posted by

U malom mjestu Donji Borci, Kotor-Varoš, dogodio se strašan incident koji je šokirao lokalnu zajednicu. Bivši policajac R.L. (53) je osumnjičen za silovanje mlade djevojke R.S., a tužilaštvo je zatražilo pritvor kako bi spriječilo utjecaj na svjedoke i zaštitilo javni red.

Osumnjičeni, koji je u penziji, suočava se s teškim optužbama nakon što je prema navodima tužilaštva počinio stravično krivično djelo 2. augusta. S obzirom na ozbiljnost optužbi i moguću kaznu zatvora do deset godina, postupajući tužilac smatra da je pritvor neophodan.

Tužilaštvo je istaklo vanredne okolnosti ovog slučaja, a mogući utjecaj osumnjičenog na svjedoke dodatno je potaknuo odluku zahtjeva za pritvorom.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora do deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti – navodi se u saopćenju Okužnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Policija i pravosudni organi nastavljaju s istragom kako bi rasvijetlili ovaj događaj i osigurali pravdu za žrtvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *