U Italiji “pala” petočlana banda iz BiH

Posted by

Italijanski karabinjeri su u noćašnjoj akciji uspjeli da uđu u trag petočlanoj bandi iz Bosne i Hercegovine čije su članove, nakon filmske potjere, uhapsili.

Naime, uz podršku karabinjera iz gradova Đuljano i Bruzčano, policija je uspjela da locira bandu koja već neko vrijeme pustoši vile u okolini Pocuolija. Među uhapšenima nalazi se i maloljetno lice od 17 godina. Kako prenose italijanski mediji, riječ je o pripadnicima romske zajednice. Svi oni navodni žive u romskom naselju Karafijelo, ali svi imaju bh. državljanstvo.

U saopštenju policije navodi se da su noćas uhapšeni: Osmanović Adelko (33), rođen u BiH, Osmanović Luiđi, (18), rođen u Napulju, Hadžović David (24) rođen u BiH, Seferović Smoki (25) i Seferović Toni (24), takođe rođeni u BiH.

Inače, karabinjeni iz mjesta Đuljano sinoć su dobili dojavu o pljački te informaciju da su pljačkaši pobjegli u tamnom fiat doblo. Njih šestorica su upravo opljačkali kuću u Bruzčanu i policija je krenula u potjeru za njima. Štaviše, u jednom momentu su se u potjeru uključili i specijalci, ali nisu imali potrebe za intervencijom.

Nakon što su vidjeli da su im karabinjeri za petama, lopovi su izašli iz vozila i pokušali da pobjegnu, ali su ih ubrzo opkolili i pohapsili. U fiat doblu su pronašli njihov neposredni plijen: sefove, nakit i novac. Sve je odmah vraćeno vlasnicima.

Inače, pri hapšenju osumnjičenih, koji su se opirali i pokušavali pobjeći, povrijeđen je i jedan karabinjer.

Inače, ova banda se sumnjiči za desetine sličnih provala u vile i kuće dobrostojećih, u regionu Kampanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *