Presuđeni ubica uhapšen zbog ubistva zlatara u Sarajevu

Posted by

U Visokom je sinoć uhapšen S.N. (40) koji se sumnjiči za ubistvo starca E.Š. (76) u Sarajevu koje se dogodilo prije dva dana.

Kako nezvanično saznajemo ubijen je poznati sarajevski zlatar i bivši policajac Esad Šatara, dok je za ubistvo osumnjičen Samir Novalija, koji je od ranije poznat policiji.

Naime, njega je 2008. godine Kantonalni sud u Sarajevu osudio na šest i po godina zatvora zbog ubistva Paše Čelika.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su saopštili da su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva u Ulici Čemerlina policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, došli do saznanja da se u vezu sa krivičnim djelom ubistvo može dovesti S.N. (40) iz Sarajeva.

“Tokom rada na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, te poduzimanjem niza operativno-taktičkih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da se S.N. nalazi na području Visokog”, navode iz policije.

Pripadnici MUP-a ZE-DO Kantona juče su locirali i uhapsili Novaliju. Takođe, pronađen je i oduzet pasat koje je 40-godišnjak nakon izvršenja krivičnog djela otuđio od Šatare.

“Pripadnici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela ubistvo”, naveli su iz policije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *