Oni su ubijeni u masakru na Vračaru: Dječak ubio osmero učenika i čuvara, među žrtvama djeca rođena 2009. i 2011. godine

Posted by

Jučer je u Beogradu došlo do stravičnog događaja koji je šokirao cijelu javnost. Trinaestogodišnji dječak K. K. izvršio je masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, ubivši osmero učenika i čuvara te teško ranivši još sedam osoba. Dječak je ispalio čak 57 hitaca iz očevog pištolja CZ99 koji je bio navodno zaključan u stanu u sefu.

Masakr je počeo oko 8:40 sati kada je K. K. upucao čuvara na ulazu u školu sa 14 metara udaljenosti. Nakon toga je u učionici na prvom spratu upucao tri djevojčice i nastavnicu historije te još 11 svojih drugara. Policija je u učionici zatekla petero djece koja nisu davala znake života, dok se šestero djece i njihova nastavnica nalaze u bolnici s teškim povredama.

Prema izvještajima, K. K. je mjesec dana planirao ovaj napad te je imao spisak djece koju je želio da ubije, kao i tačnu mapu kretanja. Sa sobom je u ruksaku ponio dva očeva pištolja i četiri Molotovljeva koktela. Ubijena djeca su rođena 2009. godine i 2011. godine.

U sefu poznatog radiologa, oca dječaka K. K., pronađeno je pet pušaka i dva pištolja. Otac će sutra u 10 sati biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ovaj užasan događaj je duboko potresao cijelu zajednicu te se provode istrage i mjere kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *