Incident u Livnu: Pijani napali policajce tokom kontrole vozača Audi-a

Posted by

U ulici župana Želimira u Livnu, policijska patrola iz Policijske postaje Livno postala je meta fizičkog napada toekom rutinske kontrole vozača.

Incident se dogodio nakon što su policijski službenici zaustavili vozilo marke “Audi 8” njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnja osoba iz Kupresa, a u vozilu su bila još dvojica putnika.

Prilikom alkotestiranja vozača, koji je bio pozitivan na prisutnost alkohola, putnici su izišli iz vozila te su verbalno napali policijske službenike.

Sukob je eskalirao kada je 25-godišnji D. M. iz Triera, Njemačka, udario jednog policijskog službenika u glavu, dok je 40-godišnji D. M. iz Kupresa uhvatio drugog policijskog službenika za vrat.

Policijski službenici zadobili su tjelesne povrede koje su zatim sanirane u Domu zdravlja i Kantonalnoj bolnici u Livnu.

Nakon što su policijski službenici uspjeli staviti napadače pod kontrolu, isti su sprovedeni u Policijsku postaju Livno, gdje je protiv njih pokrenuta kriminalistička obrada zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo “napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti”.