KJKP “RAD” još jednom je pokazao zašto je lider: Sarajevo ostalo čisto tokom SFF-a

Sarajevo Film Festival, jedan od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, ove godine je okupio desetine hiljada posjetitelja. Uprkos velikim gužvama i dinamičnom okruženju, grad je ostao čist zahvaljujući profesionalizmu i predanosti KJKP “RAD”, pod vodstvom direktora Nijaza Salamovića.

“Planiranje je ključ uspjeha,” izjavio je Salamović. “Naše osoblje je bilo spremno za svaki izazov, a dodatni resursi i timovi koji su radili u smjenama omogućili su da Sarajevo, posebno lokacije oko festivala, ostane čisto tokom cijelog događaja.”

Tokom trajanja festivala, KJKP “RAD” je prikupio ukupno 37,6 tona otpada, od čega je značajan dio bio reciklažni materijal.

“Ono što nas posebno raduje je rast svijesti među građanima i posjetiteljima o važnosti reciklaže,” dodao je Salamović.

“Većina građana i posjetitelja izrazila je zadovoljstvo našim radom,” istakao je Salamović. “Čistoća grada doprinosi pozitivnom imidžu Sarajeva kao gostoljubivog grada, što nam je svima izuzetno važno.”

Salamović je također naglasio da je prioritet KJKP “RAD” zadržati čistoću grada i nakon završetka festivala. “Naš cilj je dugoročna održivost u ovoj oblasti. Sarajevo mora ostati čist i privlačan grad ne samo za vrijeme festivala, već tokom cijele godine,” zaključio je.

KJKP “RAD” još jednom je pokazao zašto je lider u održavanju čistoće i očuvanju okoliša, osiguravajući da Sarajevo zasja u najboljem svjetlu pred domaćim i stranim posjetiteljima.