Roditelji zaboravili dijete na odmaralištu: Majka primjetila tek kad su stigli u Zadar

U zbrci ljetnih putovanja i gužvi na cestama, nesretni slučajevi dogodio se jučer na autocesti A1 kod odmorišta Rašćane. Policijski službenici Stanice granične policije Imotski pronašli su i zbrinuli jedanaestogodišnju djevojčicu koju su roditelji slučajno ostavili na odmorištu.

Prema izvještaju Policijske uprave splitsko-dalmatinske, majka djevojčice, koja je bila dio grupe putnika u nekoliko vozila, nazvala je radnika benzinske pumpe i prijavila nestanak djeteta. Objasnila je da su tek po dolasku na područje Zadra primijetili da djevojčice nema u nijednom od vozila. Posljednji put su stali na odmorištu Rašćane, te su pretpostavili da je dijete ostalo tamo.

Policijski službenici odmah su reagirali, zatražili fotografiju djevojčice i pregledali video nadzor. Nakon pretrage benzinske stanice, djevojčica je pronađena na vanjskom dijelu objekta. Službenici su joj se predstavili i ponudili pomoć, no ispostavilo se da djevojčica ne govori engleski jezik. U pomoć je priskočila strana državljanka koja je prevodila i olakšala komunikaciju s djetetom.

Iako je bila uplašena, djevojčica nije bila povrijeđena. Objasnila je kako joj je telefon ostao u vozilu, te nije mogla kontaktirati roditelje. Policajci su je umirili i obavijestili je da su u kontaktu s njenom porodicom, koja je bila na putu nazad.

Roditelji su stigli nekoliko sati kasnije, zahvalni na pomoći policijskih službenika koji su cijelo vrijeme bili uz djevojčicu.