Turisti osvojili Neum uprkos višim cijenama

Turistička sezona u Neumu, jedinom bh. mjestu na obali Jadranskog mora, privlači brojne posetioce uprkos blagom porastu cena koji iznosi oko deset odsto u odnosu na prošlu godinu.ž

“Očekujemo da će i juli i avgust, kao vrhunac sezone, biti veoma uspešni. Nadamo se da će se ostvariti i najave za postsezonu, zbog čega smo odlučili da hotel ‘Vapore’ radi tokom cijele godine”, rekao je direktor prodaje i marketinga hotela “Vapore”, Darijo Maslać za Nezavisne novine.

Dodao je da je Neum i prošle godine bio dobro posjećen, a ove godine se biljeleži porast broja turista uprkos blagom rastu cijena, što bi moglo doprinijeti i povećanju prihoda.

Tomislav Lovrić, vlasnik hotela “Jadran” i “Marea”, takođe je izrazio zadovoljstvo sezonom, ističući da je predsezona bila izuzetno uspješna, dok je glavna sezona gotovo u potpunosti popunjena rezervacijama iz zemalja regiona, kao i Poljske, Austrije, Belgije i Francuske.

“Postsezonu takođe očekujemo popunjenu. Generalno, situacija je dobra”, dodao je Lovrić.

Davor Krešić, direktor prodaje i marketinga hotela “Sunce”, potvrdio je porast noćenja od deset posto u predsezoni, uz očekivanja da će i špica sezone, kao i postsezona, biti uspješne.

“Sveukupno gledano, ova sezona bit će bolja od prošlogodišnje, što je pozitivno za turističku zajednicu Neuma”, zaključio je Krešić.

Iako su cijene porasle, turistički radnici u Neumu su optimistični u pogledu ove sezone, očekujući dalji rast posjeta i noćenja tokom ljeta i jeseni.