,

Senaidu Memiću određen jednomjesečni pritvor, prebačen u KPZ Zenica

Posted by

Bivšem načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću određen je jednomjesečni pritvor što je ujedno bio i prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon što je predat u nadležnost Tužilaštva KS, ova institucija odmah je predložila jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke te prikriti dokaze.

Dežurni sudija Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva te je Memić nakon što mu je potvrđen pritvor prebačen u Kazneno-popravni zavod u Zenici gdje će služiti mjeru jednomjesečnog pritvora.

Memić je osumnjičen zbog nezakonite gradnje zgrada i objekata na području Ilidže gdje je izdavao dozvole kao tada aktuelni načelnik Ilidže.

Bivši načelnik se tereti da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga zbog izmjena Regulacionog plana općine Ilidža. Time je, prema sumnji Tužilaštva KS nanio štetu budžetu Ilidže u korist investitora i za ličnu korist.

On se također sumnjiči zbog zloupotreba prilikom davanja dozvola saudijskom investitoru “Malak Group”. Investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta na području Ilidže koja uključuje prizemlje i četiri sprata.

S obzirom na to da je Memić aktuelni ambasador BiH u Maleziji, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pokrenuo je proces njegove smjene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *