Najbolji poslovni potez u 2022. povukli GS-Tvornica mašina Travnik i Crvena jabuka market

Posted by

Poslovni portal Indikator.ba danas je u Sarajevu u partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije BiH uručio priznanja za najbolje poslovne poteze u 2022. godini u sklopu svog tradicionalnog izbora.

Plakete za Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini uručene su predstavnicima kompanija GS-Tvornica mašina Travnik d.o.o. Travnik za gradnju prve fabrike u Općini Prozor-Rama nakon 40 godina i firmi Crvena jabuka market d.o.o. Jajce za otvaranje Gastro marketa u centru Sarajeva.

GS-Tvornica mašina Travnik d.o.o. Travnik

Plaketa za kompaniju Crvena jabuka market d.o.o. Jajce

Plakete za najbolji potez u finansijskom sektoru BiH dobili su Agencija za bankarstvo Federacije BiH i Agencija za bankarstvo Republike Srpske za restukturiranje podružnica Sberbank u BiH i sprečavanje odliva štednje iz banaka, kao Partner MKF za doprinos ekološkom i održivom finansiranju.

Pirznanje za najbolji potez dodijeljeno je i BBI Banci za najveću investiciju u mrežu bankomata.

Za najbolji potez u regiji nagrađen je crnogorski biznismen Edin Mušović i njegova firma Red Commerce d.o.o. Podgorica zahvaljujući otvaranju dvije fabrike u jednom danu.

Plaketa za najbolji potez lokalnih administracija uručena je predstavniku Grada Živinice, a dodijeljena je postuhumno preminulom gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću za doprinos stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i otvaranju više fabrika u ovoj lokalnoj zajednici.

Uručene plakete za najbolje poslovne poteze u 2022.

Plakete za Najbolji potez u turizmu Zima 2022/23 su uručene predstavnicima Javor ski-centar Srebrenica za otvaranje prvog skijališta u ovoj opštini i Sarajevo – šumama i Udruženju inženjera i tehničara šumarstva FBiH za uspješnu organizaciju evropskog takmičenja radnika u šumartstvu u nordijskim disciplinama na Igmanu.

Priznanje je dobio i Adria Ski Centar na Kupresu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *