Kad vam u frižideru nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.
Ako ste ljubitelj finih kolača s okusom čokolade evo zaista izvrsnog recepta kojeg nikako ne bi smjeli propustiti. Čokoladna fantazija poznata i pod nazivom “Crnac bez jaja” jedan je od onih kolača koji su stvoreni za uživanje.
Sastojci:
Biskvit
400 ml jogurta
200 g šećera
300 g glatkog brašna
120 ml suncokretovog ulja
30 g kakaa
2 kašikice sode bikarbone
Glazura
150 g maslaca
150 g tamne čokolade
100 g šećera
100 ml mlijeka
Priprema
Napravite biskvit Rernu zagrijte na 185 stupnjeva. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute da nastane glatka smjesa.
Izlijte je u lim za pečenje dimenzija 20×30 centimetara kojeg ste premazali s malo ulja i posipali brašnom kako se biskvit ne bi zalijepio. Pecite 20 do 25 minuta.
Prelijte glazurom
Na pari rastopite maslac, pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.
Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.
+ There are no comments
Add yours