PGL Protect: U fazi izgradnja najvećeg proizvodnog objekta za protektirane kamionske gume u Evropi

Posted by

Kompanija PGL Protect iz Lukavca ponovno se istakla na najvećem evropskom sajmu guma u Kelnu, što je još jedan dokaz njenog uspjeha i ugleda na tržištu. Kao stalni izlagač na ovoj prestižnoj manifestaciji, PGL Protect je potvrdio svoj status regionalnog lidera u proizvodnji protektiranih kamionskih guma.

Njihov proizvod, protektirana kamionska pogonska guma koja prelazi preko 250.000 km, osvojila je povjerenje brojnih špediterskih flota kako u njihovoj državi, tako i širom Evrope, postavši bestseler još od 2020. godine.

Proizvodi iz Bosne i Hercegovine, uključujući gume kompanije PGL Protect, izazvali su veliko interesovanje kako distributera tako i predstavnika najvećih logističkih kompanija sa područja zapadne Evrope.

Održane su i panel diskusije o važnosti protektiranja i budućnosti ovog sektora, naglašavajući njegovu neophodnost za održivost gumarske industrije.

S tim u vezi, PGL Protect aktivno prati inovacije u oblasti protektiranja te se trenutno nalazi u fazi izgradnje proizvodnog objekta sa najvećim kapacitetom u ovom dijelu Evrope.

Projektovani kapacitet od 40.000 komada protektiranih kamionskih guma predstavljaće jednu od najvećih fabrika ovog tipa u Evropi, što dodatno potvrđuje značajnu ulogu kompanije na tržištu i njenu posvećenost inovacijama i rastu.