,

Novinar iz Banje Luke spasio starijeg sugrađanina od utapanja u Vrbasu: Herojska akcija na Gradskom mostu

Posted by

Novinar Ajdin Cikota iz Banje Luke postao je heroj kada je brzom reakcijom spasio život starijem sugrađaninu koji je bio na korak od sigurne smrti utapanjem u hladnoj rijeci Vrbas. Cikota je vidio starca kako se obrušava u dubinu korita rijeke, nakon čega se brzo spustio niz obalu i s pomoću drugih prolaznika uspio izvući starca iz vode. Srećom, incident se završio bez ozbiljnijih posljedica.

– Prvo sam mislio da je ribar, ali onda sam vidio da je starac zakoračio u vodu. Nisam razmišljao, odmah sam strčao niz obalu i dozvao djeda. Povukao sam ga za ruku i krenuo izvlačiti na obalu. Prišla su još dva mladića koja su pomogla da ga izvučemo iz vode. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć, koji su ubrzo došli na lice mjesta, rekao je Cikota, piše RTRS.

Lice je je prevezeno u Hitnu pomoć, bez vidljivih fizičkih povreda.

Inspektor za bezbjednost PU Banja Luka Radomir Broćeta rekao je za RTRS da je policija jutros zaprimila dojavu da je jedno lice skočilo u korito rijeke Vrbas.

– Policijski službenici su postupili po navodima prijave i potvrdili navode prijave. Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, građani su izvukli starije lice iz korita rijeke Vrbas. Navedeno lice je preuzeto i predato nadležnim medicinskim institucijama na dalju hospitalizaciju i zbrinjavanje, naveo je Broćeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *