Dobrinja u znaku predizborne kampanje: Narodni evropski savez BiH dočekuje građane s osmijehom

Danas smo prošetali Dobrinjom i zastali uz štand Narodni evropski savez BiH (NES), gdje su se predstavili kandidati za općinsko vijeće Novi Grad. Ekipa, predvođena Ibrahimom Tahirovićem, Enizom Srnom, Nedžadom Dedićem, Džanom Bajrić-Hodžić, Selmom Laković, Izetom Bijedićem i Adilom Mulićem, svakodnevno je prisutna na ovom mjestu, dočekujući građane s osmijehom i otvorenim rukama.

Građani, bez obzira na vremenske prilike, rado se zaustavljaju, postavljaju pitanja i traže informacije o kandidatima i njihovim programima.

Ibrahim Tahirović, potpredsjednik NES Novi Grad, i Eniz Srna izrazili su optimizam u vezi s predstojećim izborima, nadajući se da će stranka prvi put osvojiti vijećnička mjesta u Općinskom vijeću.

“Ovo je naš trenutak, i vjerujem da ćemo postići dobre rezultate”, izjavio je Tahirović.

Osobe srednje i starije dobi posebno iskazuju interesovanje, dok mlađi građani, naviknuti na društvene mreže, lakše pronalaze informacije online.

Podsjetimo, predizborna kampanja traje do petka, a građani će imati priliku da se izjasne o svojim izborima u nedjelju, 6. oktobra 2024. godine.