Dobra vijest za vlast, a loša za svu djecu Srpske

0

“Jedino dobro u činjenici da se Republika Srpska gura u još dublje dužničko ropstvo je skup koji je odabran da se to saopšti – skup papaka koje treba finansirati novcem koji će otplaćivati naša djeca”, izjavio je Aleksandar Glavaš poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Kao da narodu nije dosta činjenica da ste tako okupljeni u snop papaka sami po sebi teški Republici Srpskoj, nalazite za shodno da nas u poslednjoj godini vlasti obavještavate da treba da budemo radosni, jer ste nam u potpunom mraku i tajnosti dodatno zadužili našu djecu”, ističe Glavaš i dodaje:

“Da stvar bude još gora, priznajete da će pare koje vi trošite da ojačate snop papaka vraćati oni koji će papke poslati u istoriju.”

Poštovana pihtija koalicijo, istina je sljedeća:

“Domaći investitori i banke onemogućeni su da kupe obveznice kojima su u prošlosti bili spremni da trguju i sa 5 puta manjom kamatom od one koju ste danas postigli. Dakle, ili nekome dugujete, ili više ne vjerujete u Republiku Srpsku.

– Natjerali ste zaposlene u Vladi da potpisu izjave o tajnosti, tj. da moraju da ćute o postupku kojim nabavljate novac. Dakle, van snopa papaka ne vjerujete više ni u koga.

– Ovaj dug služi da se pokriju dospjeli dugovi i budžetski deficit. Dakle, vaša vlast se ponaša kao matori kockar i priznajete nesposobnost da iz razvoja i realnih izvora pokrivate dugove, a zaduženja koristite za razvoj i nova radna mjesta”, naglasio je Glavaš.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime