Umjesto stvaranja neprijatelja, vlast da se okrene razvoju

0

Najava Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da će nametnuti Zakon o zabrani negiranja genocida i da će Republika Srpska „trpiti“, direktna je posljedica dugogodišnje neodgovorne i po svim karakteristikama gadafijevske politike SNSD-a i njihovog prvog čovjeka, koja isključivo iz vlastitih interesa, kontinuirano proizvodi tenzije i stvara neprijatelje Republike Srpske“, izjavio je predsjednik Srpske demokratske starnke Mirko Šarović.

Odgovarajući na pitanje kako Narodna Skupština Republike Srpske treba da odgovori na zahtjeve Valentina Incka, Šarović je pojasio da poslanici treba da pokažu jasan stav.

On kaže da bi Narodna skupština RS, ne ulazeći u nejasne razloge zašto se visoki predstavnik Valentin Incko odlučio na ovaj korak upravo na kraju madata, trebala da odgovori sa koracima kako je svojevremeno i donosila tu odluku.

„O ovom pitanju prije svega treba da se izjasni predlačag i kaže da li ostaje i dalje kod svog prijedloga, a poslanici i stranke da pokažu da li su promijenili svoj stav“, rekao je Šarović, gostujući u programu N1. 

„Međutim i sama najava Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da će Republika Srpska snositi posljedice ako ne poništi odluku o dodjeli priznanja osobama koje su osuđene za ratne zločine sa mogućnošću nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida direktna je posljedica dugogodišnje neodgovorne i po svim karakteristikama gadafijevske politike SNSD-a i njihovog prvog čovjeka, koja samo iz vlastitih interesa kontinuirano proizvodi tenzije i stvara neprijatelje Republike Srpske“, navodi Šarović.

Posljedice takve politike, dodaje on, odavno trpimo, a najbolje i najdirektnije ih osjećaju sami građani. 

„Zaustavljanje takve politike i stalnih retrogradnih procesa, okretanje razvoju i budućnosti, danas je najvažnije pitanje za Republiku Srpsku“, istakao je Šarović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime