Petrović: Mladim preduzetnicima po 5.000 maraka

0

U okviru „Programa podrške razvoju zanatstva kroz samozapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije biroa Bijeljina” u Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori između predstavnika Gradske uprave Bijeljine, Zavoda za zapošljavanje i osam preduzetnika čije će poslovne ideje biti podržane sa po 5.000 konvertibilnih maraka.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović pojasnio je da su sredstva za bijeljinske preduzetnike obezbijedili Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Gradska uprava Bijeljine, izdvojivši po 20.000 КM.

– Za sufinansiranje je bilo zainteresovano 13 preduzetnika, a njih osam je zadovoljilo kriterijume konkursa. Broj registrovanih preduzetnika u Bijeljini u prethodnoj godini iznosio je 1.886 i zato imamo obavezu da posredstvom gradskog Odjeljenja za privredu unapređujemo njihovo poslovanje – kaže Petrović.Direktor bijeljinske filijale Zavoda za zapošljavanje Siniša Кajmaković istakao je da je riječ o posebnom programu za samozapošljavanje, koji Zavod sprovodi prvi put.

– Cilj je da udružimo sredstva sa lokalnim samoupravama i finansiramo inicijative za nova zaposlenja u zanatskom sektoru. Program, nažalost, nije naišao na veliku podršku opština i gradova u Republici Srpskoj, te je Bijeljina jedna od rijetkih koja učestvuje u njemu. Od ukupno 200.000 КM, koliko je izdvojeno za ovu namjenu, iskorišćeno je tek 60 odsto sredstava – naglasio je Кajmaković.

Vlasnik Кozmetičkog salona „Relaks medik” Nikolina Veljović jedna je od osmoro preduzetnika koji će dobiti 5.000 КM za unapređenje svog poslovanja.

– Vrijeme pandemije teško je za pokretanje bilo kakvog posla i zato sam zahvalna gradonačelniku i Zavodu za zapošljavanje na ovoj subvenciji. Novac ću iskoristiti za kupovinu opreme, a nadam se da ću zaposliti bar još jednog radnika – dodala je Veljovićeva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime