(ВИДЕО) Путин одликовао баку хероја: Најстарија Јутјуберка (98) штрика, прича о борби са нацистима и скупља помоћ за битку против короне

0

Иако има већ 98 година, Зинаида Корнева, поново је показала шта значи бити херој. Додијељено јој је признање за добротворни рад и “велики допринос у добротворним и јавнним активностима“, наводи се у уредби о одликовању

Предсједник Русије Владимир Путин одликовао је руску ветеранку из Другог свјетског рата за прикупљање средстава за подршку породицама љекара који су умрли од коронавируса, према владиној уредби објављеној у понедјељак.

Иако има већ 98 година, Зинаида Корнева, поново је показала шта значи бити херој. Додијељено јој је признање за добротворни рад и „велики допринос у добротворним и јавнним активностима“, наводи се у уредби о одликовању.

Бака Зинаида је у априлу, у јеку првог таласа пандемије коронавируса, инспирисана британским ратним ветераном Том Муром (100) који је пјешачећи по својој башти прикупио средства за борбу против вируса, покренула свој Јутјуб канал. Тако је постала најстарија Јутјуберка која је на свом каналу препричавала свакодневно искуства као војника Црвене армије.

За два мјесеца је ова супер бака, рођена у Санкт Петербургу, прикупила више од 4,5 милиона рубаља (око 60.000 долара) које је подијелила на 151 породицу љекара који су борећи се против короне изгубили живот.

Према званичним подацима у Русији је око 258 мдицинара изгубило битку са вирусом, док би реалан број могао бити вишеструко већи.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime