Руски посланик: Свака агресија против Крима добиће одговор

0

Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према ријечима предсједника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено

Посланик Државне думе Русије са Крима Руслан Балбек изјавио је да је кримска војна група прати све провокације, коментаришући податке о ракетама које је америчка војска у Румунији испалила према Криму. Он је додао да је пропао покушај демонстрације америчке моћи.

Часопис „Форбс“ објавио је раније да је америчка војска у Румунији распоредила противваздушне ракетне системе великог домета и испалила неколико ракета у правцу Крима, а затим на брзину вратила системе у Њемачку. Читава операција трајала је неколико сати. Према ријечима аутора чланка, ово је било непријатно изненађење за руску групу на Криму.

Руски посланик Балбек изразио је сумњу да и сам аутор чланка вјерује у своје изјаве.

„У тренутку када неки пројектил лети у правцу Крима, он почиње да се прати. Када се приближи нашим територијалним водама даје се команда за пресретање. Ако дејства према полуострву наша војна команда препозна као агресију, на снази је принцип ‘одговор’. Аутор чланка узалуд се тјеши – те вјежбе нису нам представљале изненађење. А рат у Сирији показао је да наши противваздушни системи успјешно обарају ракете и кратког и великог домета“, истакао је парламентарац за Спутњик.

Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља.

Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према ријечима предсједника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime