Milan Petković, potpredsjednik NSRS podnio je neopozivu ostavku na mjesto banjalučkog Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.

0

Milan Petković podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka.

Petković je ovo potvrdio za Srpskainfo ističući da je neopozivu ostavku na tu poziciju podnio nezadovoljan ličnim rezultatom na izborima i unutarstranačkim odnosima.

– To ne znači da napuštam stranku. I dalje ostajem potpredsjednik US, što sam već dogovorio sa predsjednikom stranke Nenadom Stevandićem – istakao je Petković.

On je potvrdio da je Stevandiću poslao pismo u kojem je detaljno obrazložio razloge svoje ostavke.

– Obavještavam Vas da na osnovu člana 55 statuta Ujedinjene Srpske podnosim NEOPOZIVU OSTAVKU na mjesto predsjednika Gradskog obora US Banja Luka, a koja ostavka stupa na snagu 23. novembra 2020. godine.

Prije početka izbornog procesa, kao i na sjednici predsjedništva GrO US BL sam iznio svoju procjenu da je realan rezultat 8.000 glasova, dok je projekcija Glavnog izbornog štaba bila 12.000 glasova. Očito je da stranka nije ostvarila planirani rezultat, a krivica mora da bude na nosiocima najviših stranačkih funkcija.

Bez obzira na rezultat, ono što je primjetno je to, da se u izbornom procesu nije poštovala stranačka hijerarhija i disciplina, da su pojedini kandidati vršili „unutarstranački izborni inženjering“ na koji su bili upozoreni i od strane Vas kao predsjednika US, dok se izborni štab nije ni bavio tim problemom – naveo je Petković u pismu.

Naglasio je da je nakon preliminarnih rezultata izbora, očito taj inženjering i učinjen. Kao predsjednik GrO US BL, upoznat sam sa unutrašnjim odnosima u Gro US BL, te smatram da nisam osoba koja može da pomiri podjele i netrpeljivosti koje postoje, a čiji sam uzrok možda ja, a možda i neko ili nešto sasvim drugo. Moj lični rezultat na ovim izborima nije opravdao poziciju nosioca liste, te je i to jedan od razloga podnošenja neopozive ostavke. Protekle godine rada u GRO US BL ne smatram izgubljenim vremenom, nego periodom u kome sam stekao ogromno iskustvo, kao i saradnike i poznanstva na koja sam ponosan. Moj eventualni daljnji rad i angažman u US biće u skladu sa odlukama koje rukovodstvo bude donijelo u narednom periodu, a Gro US BL želim puno sreće i dobre rezultate u narednom periodu – navodi se u pismu koje je Petković uputio lideru US Nenadu Stevandiću.

Izvor: Srpska Info.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime