У Русији ускоро испитивање још једне вакцине против вируса корона

0

Клиничка испитивања вакцине започеће ускоро у Кирову, Санкт Петербургу и Новосибирску. Добровољци ће се после вакцинације 16 дана налазити у изолацији у болници

Министарство здравља Русије издало је дозволу за клиничка испитивања вакцине против вируса корона коју је развио Центар „Чумаков“, саопштила је прес-служба министарства.

У испитивањима вакцине учествоваће више од три хиљаде добровољаца, што испуњава захтеве Свјетске здравствене организације, додало је Министарство.

Клиничка испитивања вакцине започеће ускоро у Кирову, Санкт Петербургу и Новосибирску. Добровољци ће се после вакцинације 16 дана налазити у изолацији у болници.

„Очекујемо да ће се клиничка испитивања завршити у новембру ове године“, рекао је генерални директор Центра „Чумаков“, дописни члан Руске академије наука Ајдар Ишмухаметов.

У Русији је прва вакцина на свијету против вируса корона „Спутњик V“ регистрована у августу. Развио ју је Научно-истраживачки институт „Гамалеја“, а производи се заједно са Руским фондом за директне инвестиције.

Масовна вакцинација започиње након повећања производње препарата и сакупљања података из пострегистрационих истраживања.

Свјетска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог вируса корона, ковид 19, за пандемију.

Према последњим подацима, у свијету је до данас заражено више од 31,5 милиона људи, од чега је више од 969 хиљадa умрло.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime