СТЕВАНДИЋ: СРПСКА ИМА ПРАВО НА СВОЈ ПОЛИТИЧКИ СТАВ

0

Предсједник Уједињене Српске др Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да реаговања на први видео-спот ове странке говоре да Република Српска има право на политички став поводом њеног сталног угрожавања и напада на њу.
“Својом аналитичком ретроспективом смо нашли много разлога због чега тај спот треба да изгледа управо тако”, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци, којима је подијељен материјал “Дневник увреда Републике Српске”, гдје се говори о томе какав третман Федерација БиХ /ФБиХ/ има према Српској. 
Он каже да је оно што у Уједињеној Српској сматрају реаговањем Српске на те оптужбе демократски благо и дозвољиво, те да нема приче да је неко у Републици Српској упутио било какве тешке или ружне квалификације на рачун других.
Стевандић сматра да у видео-споту не постоји ниједна увредљива ријеч, већ само тежња ка јединству Републике Српске да не би прошли, како је нагласио, као Срби на Космету и у Хрватској.
“То је једино што има смисла и једино што је наша порука и она се завршава да је Српска уједињена. Ништа друго увредљиво није реченом нити приказано”, рекао је Стевандић, те за петак најавио нови видео-спот ове странке.
Он је навео да у Српској има много више мјеста за друге народе него у ФБиХ, истичући да је највеће етничко чишћење извршено у Сарајеву.
“Показало се да је највећи број мултиетничких насеља и градова у Српској, да смо испод статистичке грешке у ФБиХ и само да би оптужбе према нама биле упућене због спота од 43 секунде говоре о том лицемјерју да се не прича и не штите Срби који се протјерују из ФБиХ и немају могућност да формирају Вијеће народа и да буду политички фактор, да се људи лажно изјашњавају да су Срби, а неспорно су Бошњаци да би попунили српска мјеста, што је најпрљавија дискриминација”, рекао је Стевандић.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime