Марковић признао да је ДПС сломио зубе на Закону и обрушио се на Митрополита: Он у континуитету уноси немир, ово је био свесрпски атак!

0

Одлазећи премијер Владе Црне Горе, Душко Марковић, синоћ се у емисији „Интервју“ на РТЦГ, осврнуо на читав низ аспеката који су условили пораз ДПС-а на парламентарним изборима.

Међутим, Марковићеве опсервације које се тичу актуелног Споразума три побједничке коалиције, гласина о приватизацији Електропривреде Црне Горе, страначким реформама и слично, остале су у сјенци његових коментара о Српској православној цркви и најави митрополита Амфилохија о подизању Његошеве капеле на Ловћену.

„Није мудро што смо се сукобили са СПЦ у изборној години“

„Од почетка смо знали да ће СПЦ бити снажно против тога, али није било за нас дилеме да идемо ка томе“, истакао је он.

„Јасно да смо били свјесни да није паметно у изборној години то питање отварати. Али смо ипак ставили закон на дневни ред јер неке ствари заиста треба уредити,“ навео је он.

„Имали смо намјеру да уредимо право на вјерско испољавање увјерења, и право на исти положај вјерских заједница,“ истакао је он.

„Амфилохије у континуитету уноси немир међу грађане ЦГ“

Када је у питању најава митрополита црногорско-приморског Амфилохија да жели градити цркву на Цетињу и капелу на Ловћену, Марковић је казао да је то типично за митрополита црногорско-приморског.

„Типично за Амфилохија који у континуитету уноси немир међу грађане Црне Горе. Његош и музолеј није цетињска ствар, то је питање духовно и историјско сваког Црногорца, наша идентитетска и културна вертикала. Не вјерујем да је то реално да до тога дође, и то ће бити само пуста жеља Митрополита. Маузолеј се не тиче само Цетиња, већ и сваког Црногорца и патриоте. Не вјерујем ни у било какав покушај СПЦ у том смислу“ навео је Марковић.

Марковић је, на питање да ли осјећа одговорност за актуелну епидемиолошку ситуацију, казао да су урадили све да епидемија буде под контролом, те да су лицемјерне критике упућене Влади када сви знају да су данима прије тога организована окупљања, било у пјешачким или ауто литијама.

Велики број реакција на друштвеним мрежама

Гостовање одлазећег премијера изазвало је велики број реакција на друштвеним мрежама.

Уз објаве на својим Фејсбук профилима, људи су коментарисали интервју и у расправама на порталима.

Директор истраживачког центра МАНС-а Дејан Миловац, написао је на свом Фејсбук профилу сљедеће:

„Послије 30 година на власти, од чега добар дио на челу тајне полиције, а за чијег мандата се хапсило због ФБ статуса, Душко вели да репресија није рјешење. Ех, кад имаш вољу али немаш чиме, брзо губиш и вољу изгледа“, написао је Миловац.

„Дуле, што ће ти ове приче у које ни сам не вјерујеш и за које и сам знаш да су будалаштине… Ти као стари УДБАШ најбоље знаш колико су „тешки“ твоји пријатељи и најближи сарадници … Колико је милионера у главном одбору, колико су „тешки“ министри, колико кумови, колико родбина???Колико другови са кошарке?? Ти најбоље знаш сва непочинства и корупције које сте радили? Зар мислиш да постоји неко ко ће повјеровати у ове глупости?? Пали сте јер сте огрезли у лоповлуку, фукарлуку и корупцији… Подригивали сте пред сиротињом кријући се иза државе… Да не буде да те сви куну – ја ти желим да живиш 100 година од просјечне пензије… желим ти да уживаш у свим благодатима које сте нам створили.. желим ти да као пензионер чекаш јагњад испред хладњаче горановића… Желим ти да чекаш операцију катаракте колико је чека просјечан пензионер… да возиш голфа двојку и да од пензије плаћаш гориво и регистрацију… да купујеш дрва и сам их цијепаш… да путујеш возом… Желим ти да идеш код изабраног доктора и да мјесецима чекаш преглед код специјалисте… Да чекаш љекове сриједом и да од пензије купујеш оне који „нијесу на листи“… Желим ти селективни правду и двоструке аршине… Желим ти др Илију и др Нермина….да једеш подригушу и пилетину из бразила а пршуту само за славу… Да купујеш обућу на рате преко пензионера… Да ти се дјеца запошљавају по критеријумима по којима сте ви запошљавали „опозициону дјецу“… желим ти да једеш воћа и меса колико једе просјечан пензионер… желим ти судске извршитеље ако не будеш плаћао рачуне… желим ти пензионерске дане налик пензионерима Металца или Конија… Ако (по)мислиш да те кунем – знаћеш због чега сте заиста пали…, написао је Радоје Живковић.

„Кукњава Марковића да је ДПС изгубио изборе због цркве, која је позвала бираче да гласају против доносиоца спорног Закона о слободи вјероисповјести, подсјећа на сценарио у којем силеџија кука јер је добио батине од жртве коју је покушао да злоставља„, изјавио је Марко Тошић.

„Човек буквално 3 дана пред изборе изјави у камеру да ће протерати свештенство СПЦ и народ из ЦГ и сад се ишчуђава…“, написао је С.С.

„Жив си Дуле, мјесец дана ни трага ни гласа, ни разгледницу да напишеш. Ђе си паркирао оне камионе ђто си био припремио да транспортујеш људе после избора а оно гле чуда ви пут шуме“, написао је Р.Б.

„Фатај се шуме пушти политику“, пише Љ. Г.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime