Poklonili miksetu Radojičiću kao simbol represije (VIDEO)

0

Banjalučki gradski odbor SDS-a danas je simbolično poklonio gradskoj upravi miksetu s ciljem da ukažu na samovolju gradskih vlasti i MUP-a Srpske koji su nakon novogodišnje noći 2018.godine bez osnova kažnjavali građane Banjaluke.

Pošto se nigdje u svijetu nije desilo da je zbog jedne miksete pokrenut toliki broj tužbi, tražimo da mikseta koju poklanjamo gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću bude postavljena kao eksponat, poručuju iz SDS-a. 

„Mikseta je proizvedena u Banjaluci u fabrici Čajevec kao i mnoge druge fabrike koje ne postoje i koje su uništene u vrijeme SNSD-ove vlasti. Fabrike zauvijek izgubljene a zemljišta nestala zahvaljujući njihovim tajkunima“, kaže Željko Raljić, član banjalučkog odbora SDS-a.

„Na više lokacija u Banjaluci je izgubljeno zemljište koje sada pripada tajkunima bliskim SNSD-u. Do sada nijedna krivična prijava nije  podnesena protiv odgovornih za njihovo nedjelovanje i nestanak dokumentacija o vlasništvu grada nad tim zemljištem“, tvrdi Saša Lovrić, član Izvršnog odbora SDS Banjaluka.


Podsjetili su da je gradsko zemljište na kojem je trebao biti održan novogodišnji koncert 2018.godine, takozvani Krašov parking, takođe izgubljeno i prešlo u privatnu imovinu čime će grad Banjaluka imati višemilionske gubitke.

Ipak, tvrde u SDS-u, bitnije im je bilo da hapse i tuže građane nego da nađu odgovorne za  gubitak vrijednih površina.


„Najveća ironija koju veže afera misketa što su pravni timovi Banjaluke toliko truda uložili da bi podigli ogroman broj tužbi vezano za navodno oštećenje miskete  a u međuvremenu ispred nosa tajkuni bliski vlasti, SNSD-ovi tajkuni, oteli su im zemljište na desetine miliona maraka a nijednu tužbu nisu podnijeli protiv tih tajkuna“, kaže Boris Šukalo, član GO SDS Banjaluka.

Grad Banjaluka tužio je organizatore skupa Pravda za Davida, koji je održan 30.decembra 2018.godine zbog, kako su naveli, onemogućavanja proslave Nove godine i uzrokovanja višemilionske štete. Grad od tuženih traži odštetu od oko 178 000 maraka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime