Захарова: Кијев води репресивну политику према медијима

0

Подсјетимо, јуче је „Епл“ обавијестио МИА „Русија севодња“ о захтјеву Службе безбједности Украјине да се удаље мобилне апликације свих брендова агенције из украјинског сегмента „App Store“

Захтјев Службе безбједности Украјине (СБУ) да се из „App Store“ уклоне апликације руских телевизија и портала манифестација је репресивне политике према медијима, саопштила је званична представница Министарства иностраних полова Русије Марија Захарова.

„Овим чином политичке цензуре Кијев је цинично погазио кључне демократске принципе осигурања слободног протока информација и неометаног приступа њима, у потпуности игноришући своје међународне обавезе у области поштовања слободе говора и изражавања мишљења“, наводи се у коментару који је објављен на сајту руског МИП-а.

На овај начин се, не само ограничавају права грађана Украјине да буду информисани, већ и лишавају могућности они који говоре руским језиком да добију поуздане вијести на свом матерњем језику, нагласила је Захарова.

Она је позвала „Епл“ да не иде уз длаку кијевских власти и не доноси одлуке које могу претворити америчку корпорацију у саучесника Кијева у кршењу слободе говора.

Подсјетимо, јуче је „Епл“ обавијестио МИА „Русија севодња“ о захтјеву Службе безбједности Украјине да се удаље мобилне апликације свих брендова агенције из украјинског сегмента „App Store“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime