AMERI, ŠTA ĆEMO SADA? Sudija zbog koje je Nole eliminisan PRIZNALA: Loše se krećem, imam problem sa izbegavanjem loptice

0

Laura Klark trenutno je jedna od najpoznatijih sudija na svetu. Zahvaljujući njoj Novak Đoković je eliminisan sa US Opena, pa je sada javnost počela temeljnije da se bavi ovom ženom. 

U medijima je isplivao intervju koji je Laura dala još pre šest godina lokalnom listu u Ovensborou, gradu u Kentakiju u kojem živi.

U intervjuu se otkriva da ima zlatnu ogrlicu od teniskog reketa sa dijamantskom kuglicom, da se na tenis “navukla” zbog Agasija, Samprasa i Čenga, a da je 2007. godine imala svoj debi na turnirima.

Ona je opisala šta je potrebno da biste bili linijski sudija:

Morate da imate zaista dobre oči, izdržljivost, da možete puno da stojite na nogama i da možete mnogo toga da istrpite i ne samo to, već i da imate puno poverenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompititivnija stvar koju sam u životu uradila – i najslađa svirka u mom životu – rekla je Laura, koja je opisala i svoj početak karijere kao linijski sudija.

– Videla sam je na terenu i rekla sam “Želim to da uradim, želim da budem tamo”. Rekla mi je s kim da razgovaram – opisala je Laura, koja je zatim započela postupak prijave.

Njen prvi turnir bio je u Evansvilu,  jer su učesnici koristili Laurine rekete za njen trening na terenu, kasnije je tek posle godinu dana dobila drugi, a tada joj se sreća osmehnula, jer je upala kao zamena za čoveka koji je doživeo srčani udar.

Otkrila da ima problem sa kretnjom i izbegavanjem loptica

Laura je još pre 6 godina otkrila da je imala problem da se izmakne na neke brže loptice još od starta karijere, tako da je na neki način još tada predvidela da može da se desi nešto slično što joj se desilo ove godine sa Novakom.

Zašto ne ume da izbegne lopticu i kako joj je jednom bila pokidana usna.

– Nikad nisam naučila tehniku kretanja zbog toga mi je usna bila potpuno pocepana. To je verovatno najupečatljivije jer sam bila potpuno nova – ispričala je anegdotu sa početka karijere kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 130 km/h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime