RUSKI VIRUSOLOG UPOZORAVA: Treći talas korone je neizbežan, evo kada će nas pogoditi i koliko će biti snažan!

0

Profesor Paljcev objasnio i zbog čega je siguran u treći talas!

Vodeći ruski virusolog i član Ruske akademije nauka profesor Mihail Paljcev upozorio je da će korona virus imati još dva talasa i izneo prognozu kada će konačno nestati.

Paljcev, inače direktor Centra za imunologiju i molekularnu biomedicinu na Univerzitetu u Moskvi, rekao je da su se kroz istoriju sve epidemije javljale u tri talasa.

“Prvi je jak, drugi još jači i treći je najslabiji jer do tada ljudi obično steknu imunitet,” objasnio je on.

“Vidimo da je virus slabio preko leta, ali će verovatno jačati tokom jeseni. Na proleće sledeće godine biće sledeći talas, tako da ćemo tek od leta 2021. moći da se vratimo normalnom životu,” rekao je on.

Ruska vakcina i kolektivni imunitet teme su o kojima bruji čitava planeta, a profesor Paljcev izneo je svoje mišljenje.

“Kolektivni imunitet stiče se tek nakon što 60 odsto populacije preleži bolesti, a infekcija nestaje kada je to slučaj sa 95 odsto. Moraćemo da vidimo šta će biti sa ovim virusom, jer su ovo teorijski zaključci, moramo da ga izučavamo i posmatramo. Korona virus mutira, prilagođava se, ali ne postaje agresivniji što je dobra stvar,” rekao je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime