GDE JE NESTAO NOVOSAĐANIN, STRELAC IZ ATINE: Policija traga za dvojicom učesnika likvidacije škaljaraca

0

Učesnicima surove egzekucije pripadnika “škaljarskog klana” u januaru u Atini i u julu na Krfu, zasad bar javno nema traga a policija pored Podgoričanina S. L. Traži i Novosađanina Lj. L.

Podgoričanin je navodno “namestio” sve četiri žrtve, ali Novosađanin je, prema operativnim podacima, jedan od onih koji su direktno pucali u atinskom restoranu.

Za obojicu, u ovom trenutku, postoje operativni podaci da nisu živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije. Navodno, obojica su otišla na Pirinejsko poluostrvo kako bi bila isplaćena za svoj “rad”, i više se nijedan nije javio porodici.

Prema saznanjima bezbednosnih službi, Lj. L., rođeni Novosađanin, bio je jedan od četvorice pucača koji su 19. januara ove godine u atinskom restoranu, pred ženama i decom, ispalili smrtonosone hice u jednog od navodnih vođa “škaljaraca” Igora Dedovića i njegovu desnu ruku Stevana Stamatovića.

Drugi egzekutor, kako se sumnja, bio je Vranjanac M. P., koji je posle zločina pobegao u Srbiju i gde je osuđen za ubistvo. U toku je identifikacija preostale dvojice.

Grčka policija, koja sa srpskom radi na rasvetljavanju ovog zločina, u Stamatovićevom telefonu je pronašla poruke i fotografije koje je on slao nestalom S. L., sa kojim je bio dobar i u tesnoj vezi.

Slične poruke i fotografije smeštaja grčka policija pronašla je i u mobilnom telefonu ubijenog Alana Kožara, koji je sa S. L., takođe, pre smrti, bio u kontaktu. On i njegov prijatelj Užičanin Damir Hadžić, ubijeni su 23. jula na ostrvu Krf, ispred vile u kojoj su odseli.

“Postoji ozbiljna indicija da je S. L. radio za “kavčane”, odnosno da je “prodao” svu četvoricu ubijenih – navodi izvor “Novosti” iz bezbednosnih struktura. – Prema nekim informacijama, za to je trebalo da dobije oko milion evra. Toliko mu je obećano za “glavu” Dedovića i Kožara, koji su se sa Stamatovićem i Hadžićem, bavili organizacijom ubistava članova suprotstavljenog “kavačkog klana”. U tim situacijama bilo je bitno ko je brži, pa su i cifre za dobre informacije rasle neverovatnom brzinom.

U ovom trenutku nejasno je koja strana se “pobrinula” da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za “tipovanje”, ali je tamo nestao. Moguće je da je uklonjen jer je opasan svedok, ali i čovek koji je spreman da promeni stranu i bude izdajnik. Lojalnost se u surovom ratu “škaljaraca” i “kavčana” najviše ceni, ali je i odnela brojne žrtve.

Navodno, na identičan način je nestao i mladi Novosađanin, koji se dovodi u vezu sa pucnjavom u Atini. Informacije govore da se i on uputio u Španiju da bude isplaćen i da mu se tamo izgubio trag. Nema odgovora da li je i on glavom platio učešće u dvostrukoj atinskoj likvidaciji ili su ga uklonili dojučerašnji saradnici.

Po svemu sudeći, ovo je nova faza u krvavom sukobu dva kotorska klana. Pojedini ljudi nestaju bez ikakavog traga, budu ubijeni i zakopani. Prema nekim informacijama ovakva sudbina je zadesila najmanje petoricu mladića iz Srbije i Crne Gore.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime