SLAVEN RISTIĆ PRIMJER USPJEŠNOG PRIVREDNIKA I HUMANISTE VELIKOG SRCA

0

Iako je danas vrlo imućan čovjek, koji ima više nego odličan status u društvu i zajednici, ostao je i dalje skroman, obični čovjek. U Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, pa i daleko šire, poznat je kao veliki humanista koji svake godine realizuje nekoliko humanitarnih aktivnosti putem kojih pomaže socijalno ugrožene porodice širom Bosne i Hercegovine. Osim toga, Slaven Ristić stipendira studente i nakon završetka studija omogućava im dalji napredak i usavršavanje. Pomaže nesebično brojnim sportskim klubovima.

Slaven Ristić: Semberac velikog srca @ InfoBijeljina

Slaven Ristić, većinski vlasnik kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) i Elvaco MetPro, bez sumnje je humanista velikog srca koji je, usljed pojave virusa korona, udružio brojne privrednike u akciji koju je on inicirao, pod nazivom „Respirator za Srpsku“, u okviru koje su do sada skupljena značajna novčana sredstva.

TRB, kao odgovorna kompanija, uključena je u sve životne segmente, želi da pomogne u savladavanju ove krize koja je proizašla širenjem virusa korona i zadesila cijeli svijet“.

Slaven Ristić – TRB BUILD TO LAST – The PRESTIGE

 On svojim primjerom  želi da pokaže da je humanost na prvom mjestu i s toga, u vrijeme epidemije virusa korona, nastoji da pruži svoj doprinos i stavi se na raspolaganje Vladi i svim institucijama Srpske.

Svoju humanitarnu misiju radi u tišini, u politiku se ne miješa i ne voli je, a cilj mu je, kako kaže, pomoći običnim ljudima koji su socijalno-ugroženi i nemaju osiguranu egzistenciju.

Slavenova dobročinstva potvrđuje i  građani Semberije  , ističući da ljudi poput Slavena”trebaju više isplivati na površinu, u obilju ružnog oko nas”.

“To što radi Slaven Ristić jeste tračak nade za sve ljude, svjetlo na kraju tunela i dokaz da se dobrotom i zajedničkim snagama mogu pobijediti loše stvari koje se nalaze na putu našeg zajedničkog života, jer ako u današnje vrijeme neko kaže da ga ne zanima kako se ko zove, već da samo želi da pomogne čovjeku u potrebi, onda to na najbolji način govori o Slavenu  Ristiću, velikom humanisti. Širom Republike Srpske i Bosne  Hercegovine pruža podršku ljudima i na ovaj način ruši granice među ljudima”, kažu njegovi sugrađani.

Respekt – Autor P.Č.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime