SRPSKA POLICAJKA ŠOKIRALA KOLEGE: “Bolje da se sama javim…”, a onda je PRIZNALA SVE!

0

Kotoranin M.V. (41) ubijen je dok je čekao decu ispred škole u Novom Beogradu, 17. januara. Za ovaj zločin osumnjičen je P.J. (46) iz Niša, koji je ranio i njegovog kuma, navodnog vođu “kavčana” Radoja Zvicera.

Istraga je pokazala da je ubijeni M.V. bio je u emotivnoj vezi sa srpskom policajkom! On i inspektorka srpskog MUP-a bili su u dužoj vezi.

„Ubrzo posle njegovog ubistva ta inspektorka se sama javila kolegama koji su radili na rasvetljavanju ovog zločina. Obratila im se rečima da je bolje da se sama javi, jer će u svakom slučaju, veštačenjem njegovog telefona doći do nje, do toga da su često razgovarali”, kaže izvor upoznat sa istragom.

Kolegama je priznala da su nekoliko meseci bili zajedno, upoznali su se u Srbiji, ali da ništa nije znala o njegovim poslovima, a kamoli da je povezan sa nekim kriminalcima i da je možda zbog toga ubijen.

Tvrdila je da nije imala pojma da li je on sarađivao sa nekima iz suprotstavljenih kotorskih klanova, iako je i sam bio rodom iz tog primorskog grada i pomorac. Takođe je navela da su često putovali u inostranstvo, na vikende, ali da nema saznanja da se on tada sastajao sa nekim. Navodno, ona njemu ništa nije pričala o svom poslu, kontaktima i istragama za koje je zadužena”, navodi izvor blizak istrazi.

Interesantno je kako pripadnica MUP-a nije proverila muškarca sa kojim je u emotivnoj vezi, posebno ako je pomorac iz Kotora, a posle toga živeo u inostranstvu. Posebno ako se uzme u obzir da su većina članova “škaljaraca” i “kavčana” približno njegovih godina i da verovatno mnogo njih poznaje.

Iako ova policijska inspektorka navodno nije imala saznanja da je M.V. sa kojim je bila u ljubavnoj vezi, sarađivao sa nekim od Kotorana iz suprotstavljenih klanova, istražitelji su ubrzo došli do saznanja da je bio blizak “kavčanima”, da je sa Zvicerom čak u kumovskim vezama.

Istraga je tada krenula u pravcu da je on još jedna žrtva rata zavađenih kriminalnih grupa, u kome je od februara 2015. ubijeno više od 40 osoba.

Ubrzo se došlo do materijalnog dokaza, DNK traga, da je M.V. ubio Nišlija P.J.

Ubica je bio van domašaja naših istražitelja, a 28. maja, rano ujutro je uhapšen u okolini Odese, luke na Crnom moru. On je samo nekoliko sati pre toga sa Nišlijom M.B. (31), Crnogorcima S.Đ.(30) i E. T. (30) pokušao da u Kijevu ubije navodnog šefa “kavčana” Radoja Zvicera.

 Upravo su Nišlije pucale u Zvicera. Iako su ga pogodili pet puta u grudi, Zvicer je preživeo, a da li je napadače omela njegova supruga Tamara koja je istrčala i pucala u njihovom pravcu, nagađa se. Za sada nema informacija da li će Srbija možda zatražiti izručenje nišlije, protiv koga je Višem tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava zbog sumnje da je M.V..

M.V. je likvidiran 17. januara uveče u Ulici Danila Lekića Španca dok je u svom BMW X5 čekao decu iz Osnovne škole “Borislav Pekić”. Te večeri ubica je prišao vozačevom prozoru, pucao, naočigled roditelja i dece koja su izlazila iz škole. Nakon toga se udaljio, a u bekstvu mu je pomogla i magla, koja je te večeri prekrila prestonicu.

Samo dva dana posle ubistva njegovog ubistva, u atinskom restoranu likvidirani su Igor Dedović (43), navodni vođa “škaljaraca”, i Stevan Stamatović (43). Pominjalo se da je ova egzekucija upravo osveta “kavčana” za ubistvo na Novom Beogradu. Dokaza koji bi potkrepili tu tezu za sada nema, jer još nisu uhapšena četvorica egzekutora.

Inače, osumnjičeni P.J. je u Srbiji poznat po spektakularnoj pljački niške ekspoziture Vojvođanske banke, odakle je 5. marta 2010. sa saučesnicima ukrao 48 miliona dinara. Razbojnici su bili maskirani u žene, imali su plave perike, a u rukama držali cveće. Robijao je osam godina i iz zatvora izašao u martu 2018. godine. Da li je od tog momenta do trenutka hapšenja u Ukrajini odradio još neki posao, istražuje se.

(MONDO/ Srbija danas)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime