Stefanu Novakoviću potrebno 19.000 evra za liječenje

0

Dvogodišnjem Stefanu Novakoviću iz Istočnog Sarajeva hitno je potrebno 19 hiljada evra za operaciju tumora  na kičmenoj  moždini u Turskoj.

Stefanovi roditelji mole dobre ljude za novčanu pomoć. 

KONTAKT: 066 246 585 SLAĐANA NOVAKOVIĆ

BROJ ŽIRO RAČUNA: 5674835900126689  SLAĐANA  NOVAKOVIĆ SBERBANKA 

Prve zdravstvene tegobe  kod Stefana Novakovića roditelji su počeli da primjećuju u osmom mjesecu života. Nakon skoro dvije godine, kako kažu,  pogrešnog liječenja, neizvjesnosti i obilaska klinika u Srpskoj i Srbiji  Stefanu je nedavno otkiriven tumor na kičmenoj moždini, koji bi što prije trebalo  odstraniti. 

Za operaciji su hitno potrebna novčana sredstva, a Srefanovi roditelji nisu u mogućnosti sami da ih prikupe. 

Stefanova majka Slađana kaže da su kontaktirali kliniku Koč u Turskoj, gdje su dobili okvirni predračun. Stefanova operacija koja će trajati tri, četiri dana u Turskoj će koštati 19 hiljada evra.  U tu cijenu nisu uračunate moguće komlikacije, nakon operacije. 

Stefan bi sa svojim roditeljima u ponedjeljak 2.avgusta trebao da putuje u Tursku. 

“U utorak bi Stefan bio pripremljen za operaciju, a 5. ili 6. avgusta bi ta operacija bila izvršena”, navodi Stefanova majka.

Dječije nestašluke, osmijeh i igru dvogodišnjeg Stefana  zamijenili su svakodnevni jaki  bolovi.

“Teško nam je gledati dijete koje se bori kao lav da trči i hoda, ali on to ne može zbog tumora”., kaže Slađana.

Akciju prikupljanja novčanih sredstava za Stefanovo liječenje pokrenula je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Iz te organizacije mole sve ljude dobre volje  da u skladu sa svojim mogućnostima sto prije pomognu porodici Novaković. 

Zahvaljujući inicijativi Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo od 1. do 31. avgusta biće aktivan  MTEL-ov humanitarni broj 1412 za prikupljanje novčanih  sredstava.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime