SPS predstavila 20 kratkoročnih ekonomskih mjera

0

Socijalistička partija Srpske predstavila je danas set od 20 kratkoročnih ekonomskih mjera, koje će uputiti i nadležnim institucijama u vidu prijedloga za uklanjanje posljedica epidemije u Republici Srpskoj. U SPS ističu da je neophodno preduzeti korake za spašavanje radnih mjesta, pomoć privrednim društvima i saniranje posljedica ekonomske krize prouzrokovane epidemijom korona virusa. 

“Cilj nam je da pomognemo i da uz pomoć tima ekonomista i stručnjaka damo prijedloge za rješenje problema sa kojim se svi suočavamo”, kažu u Socijalističkoj partiji Srpske.

Predsjednik SPS Goran Selak ističe da su u izradi mjera učestvovali stručni i iskusni ekonomisti, te da su nakon izrade obavljene dalje konsultacije i dorade sa stručnim licima i da su mjere prilagođene realnom stanju i aktuelnoj situaciji. 

“Radi se o mjerama koje nisu populističke i megalomanske, nego su predložene na osnovu realnog stanja i od strane struke. Želimo da na ovaj način da damo svoj doprinos i pomognemo nadležnim institucijama da sa što manje posljedica prebrodimo ovu krizu, kao i da budemo na raspolaganju kao partneri u budućim aktivnostima na saniranju posljedica epidemije”, kaže Selak.

U SPS smatraju da Republika Srpska ima snagu i kapacitet, kao i resurse koje može iskoristiti za umanjenje štete po privredu, te apeluju da se po hitnom postupku izmijene zakonska i podzakonska rješenja u cilju efikasnijeg upravljanja resursima i što bržeg oporavka ekonomije.

Kompletan PDF dokument prijedloga kratkoročnih ekonomskih mjera možete pogledati OVDJE. Izvor Atv

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime