Konačno lepa vest: Fudbaler Ajaksa probuđen iz kome posle TRI godine

0

U dugačkom nizu loših novosti, našli smo i jednu sjajnu!

Talentovani holandsko-marokanski fudbaler Abdelhak Nuri probudio se iz kome posle dve godine i devet meseci!

Fudbaler Ajaksa srušio se na teren u julu 2017, tokom prijateljske utakmice protiv Verdera i hitno je zbrinut u bolnicu zbog problema sa srcem.

Nažalost, stanje perspektivnog veziste i posle toga je pogoršavano, lekari su uočili i oštećenja na mozgu i prognoze nisu bile dobre. Ali, njegova porodica danas je otkrila lepe vesti.

Igračev brate Abderahim rekao je da je “Api” dobro, da više nije u komi i da je u kući koja je posebno dizajnirana zbog njegovog stanja.

On spava, jede, mršti se… Ali je i dalje veoma zavisan od drugih. Sa njim je moguće razgovarati u određenoj meri, na primer komuniciramo tako što on podiže obrve. Ali to je sada dobro stanje za njega”, rekao je on.

Nuri gleda fudbal zajedno sa ukućanima i reaguje na utakmice. Njegov otac i dalje veruje u čudo i u oporavak, uz poruku da će porodica uraditi sve što može da fudbaler bude što bolje.

Interesantnu priču je otkrio Frenki De Jong, Nurijev saigrač iz Ajaksa.

“Pričao sam mu dugo tokom leta. Kada sam sedao pored kreveta, njegova majka je ulazila i pitala ga – ‘Gde Frenki da ide? U Barselonu? Čim je to izgovorila, on je podigao obrvu. To je bio veoma poseban trenutak”, rekao je sadašnji vezista katalonskog kluba i prijatelj iz omladinske škole momka pred kojim je velika borba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime