IMA 14 MILIJARDI, VOLI ĐOKOVIĆA I U CENTRU JE VELIKOG SKANDALA! Sve o životu čoveka koji vlada Dubaijem! BEZ CENZURE!

0

Vrhovni sud u Velikoj Britaniji odbio je žalbu šeika Dubaija, Muhameda bin Rašida al Maktuma, na odluku da se njegovoj bivšoj ženi, princezi Haji bint al Husein, polusestri jordanskog kralja Abdulaha, odobri objavljivanje dve presude o starateljstvu nad njihovom decom.

Privatni život vladara Dubaija je pod budnim okom svetske javnosti već godinama unazad. 

Verujemo da mnogi od vas ne znaju mnogo o tome ko je šeik Muhamed bin Rašid al Maktum.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o njemu.

Vladar Dubaija, prema nezvaničnim informacijama, ima 23 dece sa nekoliko žena i jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Vlasnik je “Godolfina”, najvećeg konglomerata uzgajivačnica konja i organizatora konjskih trka, i često je viđen sa britanskom kraljicom Elizabetom kako prate nadmetanje na hipodromu Askot u Londonu, što je najznačajniji sportski događaj u Britaniji uz teniski turnir u Vimbldonu.

FOTO: AP

Još nekoliko detalja…

1) Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum rođen je 15. jula 1949. godine i istaknuti je član apsolutne monarhije Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju čini sedam država Arapskog zaliva.

2) Potpredsednik je, ministar odbrane i premijer UAE.

3) Glavni grad UAE je Abu Dabi, a drugi grad po značaju je Dubai, u kome je vladar upravo Al Maktum

4) Šeik Mohamed je peti najbogatiji monarh na svetu, a njegova lično bogatsvo se procenjuje na nešto više od 13 milijardi funti.

5) Šeik Mohamed ima 10 miliona pratilaca na Tvitteru i skoro 5 miliona na Instagramu.

HH Sheikh Mohammed@HHShkMohd

واعتمدنا انشاء سفارة للدولة في الكونغو..وقنصلية جديدة في كيب تاون بجنوب أفريقيا ..واتفاقيات تعاون واستثمار مع البرازيل وإندونيسيا ودول أفريقية. مكانة الإمارات وعلاقاتنا كشريك رئيسي في المنطقة لأكبر اقتصادات العالم تتعزز مع إضافة دول جديدة كل يوم لمنظومة تعاوننا الاقتصادي العالمي

Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру

1.99811:25 – 3. мар 2020.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима767 људи прича(ју) о овоме

6) Njegove veze sa Velikom Britanijom sežu od 1966. godinu kada je, sa 17 godina, šeik Muhamed pošao u školu u Kembridžu. Kasnije je studirao u kadetskoj školi.

7) Bio je prisutan 1968. godine kada su se vladari Abu Dabija i Dubaija sastali u pustinji da bi se dogovorili da se povuku iz bivšeg britanskog protektorata u regionu. Nakon formiranja UAE 1971. godine, šeik Muhamed postao je ministar odbrane.

8) Šeik Muhamed je bio odgovoran za lansiranje kompanije “Emirates Airlines” 1985. godine.

9) Zaslužan je za ogromni ekonomski procvat Dubaija.

10) Bio je oženjen šest puta i ima 23 dece – 9 sinova i 14 kćeri.

11) Nadgledao je izgradnju najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife u Dubaiju. Kula od 828 metara nazvana je po predsedniku UAE, Kalifa bin Zajed Al Nahjanu, jer je Abu Dabi, kada je Dubai bio u krizi, pružio ogromnu novčanu pomoć susednom emiratu.

12) Njegova registarska tablica je 01.

13) Šeik je osnivač porodičnog preduzeća “Godolphin”, u kome se uzgajaju rasni trkački konji.

14) Poznat je i kao kao pesnik klasičnog arapskog jezika.

15) Jedna od njegovih ličnih jahti bila je, kada je porinuta, treća po veličini na svetu sa svojih 162 metra.

16) Na sopstvenoj veb stranici on sebe naziva “vođom, ocem, pesnikom i vitezom”.

17) Vlasnik je kompanije koja se zove “Dubai World”, a koja vodi razne kompanije i uključuje 50.000 zaposlenih u 100 gradova širom sveta.

18) Jednom je rekao da ne postoji reč “nemoguće”.

ĆERKA KOJU NIKO NIJE VIDEO 20 GODINA

Najmlađa supruga vladara Dubaija mesecima je oprezno planirala bekstvo u London, i to nakon što joj je muž, Muhamed bin Rašid Maktum, lagao da je zatočio i mučio svoju stariju ćerku.

Prijatelji su rekli da je princeza Haja Bint al Husein pobegla iz Dubaija kada je čula kako šeik Muhamed tretira svoju ćerku. Nije želela da nju zadesi ista sudbina.

Strani mediji sada prenose i priču još jedne princeze koja u javnosti nije viđena 20 godina.

Reč je o Šamsi al Maktum (37), ćerki pomenutog šeika, koja je još kao tinejdžerka želela da pobegne od strogog oca.

O tome je pisala u pismu rođaci Fatimi Esabri, koja je tada živela u Londonu, 16. septembra 1999. godine.

Nekoliko meseci posle pisanja tog pisma, pobegla je sa porodičnog imanja u Velikoj Britaniji što je pokrenulo veliku potragu.

Dva meseca kasnije, navodno je kidnapovana i vraćena u Dubai, a od tada je niko nije video u javnosti.

Njena sestra tvrdi da je drže protiv njene volje u palati u Dubaiju i to pod drogama.

BURAN LJUBAVNI ŽIVOT

Vladar Dubaija ima šest žena, iako neki mediji spekulišu da ih zapravo ima sedam. O njima se ne zna puno, zapravo – skoro ništa. Princeza Haja medijski je bila najeksponiranija, a imena ostalih supruga teško su dostupna. Dve šeikove žene do danas su u javnosti nepoznatih imena – zna se tek da jedna dolazi iz Nemačke, a druga iza Maroka. Njegova službena i prva supruga zove se šeika Hind Bint Maktum Bin Džuma Al Maktum, a inače je njegova rođaka u prvom kolenu. Dobili su dvenaestoro dece u braku i žive u palati u Dubaiju. Druga supruga šeika Mohameda dolazi iz Libana i zove se Delila Aloula. Venčali su se 1979. godine i dobili u braku četiri kćeri.

Potom se venčao Marokankom s kojom je dobio dva sina i dve devojčice. Decu je odgajala Hind Bint, a nagađa se da su po odrastanju deca odselila u Veliku Britaniju, gde žive na očevom posedu. Već skoro 20 godina nema nikakve vesti o Delili. Venčao se šeik 1993. godine i sa Grkinjom Zoe Grigorakos, ali brak je vrlo brzo rasturen. Dobili su ćerku. Devojčica je odrastala s majkom u Grčkoj i odgajana je kao katolkinja, ali se po odrastanju odselila u Dubai i prihvatila islam te ime promenila u arapsko. Venčao se u međuvremenu šeik i s nemačkom manekenkom nepoznatog imena, s njom je dobio sina, a brak se brzo raspao. Dečaka je odgajala šeikova službena supruga i rođaka Hind.

Nakon spomenutih avantura dolazimo do njegovog braka s princezom Hajom. U javnosti je to njegov najeksponiraniji brak, par se upoznao u Španiji, a dve godine nakon toga venčali su se 2004. godine u okruženju najbližih. U braku su dobili dvoje dece. Brak je dočekan na nož, izazvao je skandale u Dubaiju budući da je šeik već imao službenu, prvu i poštovanu suprugu. S druge strane, prozapadnjački nastrojena i obrazovana Haja sa svojim modernim životnim stilom nikako se nije uklapala u ideal žene kakvu je javnost htela. Porodica takođe nije htela da je prihvati, a stvari su se popravile tek kada je na svet donela devojčicu.

Kurir.rs

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime