MILO TRAŽI AZIL I 150 MILIONA Đukanović bi da spašava glavu uz pomoć ruke Svetog Jovana

0

Ne želi da završi iza rešetaka!

Izlazna strategija! Milo Đukanović ne želi da „prođe kao većina diktatora kada padnu s vlasti – iza rešetaka“, pa, kako navode ruski mediji, planira da desnicu Svetog Jovana Krstitelja, koja se čuva u Cetinjskom manastiru, proda Malteškim vitezovima, koji za pomenutu relikviju nude 150 miliona dolara.

To je otvorilo i pretpostavke da je Đukanović najviše zbog te činjenice naložio i usvajanje takvog zakona, a spekuliše se da bi uz pomenuti poslovni aranžman, zbog aktuelne situacije i činjenice da se na ulicama nalazi pola Crne Gore, uz pomenute milione mogao da zatraži i azil u nekoj egzotičnoj zemlji, gde bi „proveo penzionerske dane“…

U tekstu koji je objavio ruski portal “ruska narodna linija“ upućen je i apel da Kiril, poglavar Ruske crkve, i patrijarh srpski Irinej hitno otvore podvorje Moskovske patrijaršije u Crnoj Gori kako bi se spasla ta vredna relikvija i druge svetinje.

Podgorica, litija

– To bi spaslo hrišćansku svetinju od prenošenja u Rim. Danas je desna ruka Svetog Jovana Krstitelja jedna od najvećih relikvija hrišćanskog sveta – piše u tekstu i dodaje se da su Malteški vitezovi svojevremeno Momiru Bulatoviću, nekadašnjem predsedniku SRJ, nudili 100 miliona dolara, a da je on tu ponudu odbio. Prema pisanju tog medija, nedavno su iz RPC čak predlagali da se ruka Svetog Jovana kojom je krstio Isusa Hrista zbog aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori na neko vreme prenese u Moskvu, što je izazvalo paniku režima. Marko Kovačević iz opozicionog Demokratskog fronta za naš list navodi da Đukanović strepi od mešanja Rusa u aktuelna dešavanja u Crnoj Gori.  Svaka internacionalizacija napada koji na SPC u Crnoj Gori sprovodi režim Mila Đukanovića je poželjna. Naravno, poželjno je da Ruska pravoslavna crkva uzme u tome aktivno učešće, pogotovo što su neke od najvećih hrišćanskih svetinja u Crnoj Gori. Đukanović je zabrinut zbog naznaka da bi Rusija mogla da podigne priču o Zakonu protiv SPC u Crnoj Gori na najviši mogući nivo u globalnoj politici i polako priprema teren za sklanjanje na jednu egzotičnu destinaciju – zaključuje on. 

Dok je u poslednjoj litiji u Nikšiću učestvovalo više od 30.000 građana, crnogorske „patriote“ koje su u sredu uveče organizovale skup podrške režimu u tom gradu mogle su na prste da se prebroje. Nikšić je, inače, rodni grad Mila Đukanovića i do sada je njegova stranka tamo imala jako uporište. Izvor:Alo.rs

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime